Albert Heijn
Hoge kortingen
PLUS
Prima assortiment
Jumbo
Goede service
Butlon
Goede bezorging

Paling

Paling is een van de meest bekende en geliefde vissoorten ter wereld. Het is een cultureel icoon in veel landen en een geliefd ingrediënt in veel keukens. Het is een populaire traktatie voor gelegenheden, maar het is ook een lekkere snack of maaltijd. In deze gids geven we u een volledig overzicht van alles wat te maken heeft met het eten van paling. We behandelen de verschillende soorten paling, de verschillende manieren waarop de vis bereid kan worden, en nog veel meer. We hopen dat u na het lezen van deze gids meer weet over paling en dat u er meteen mee aan de slag gaat.

Soorten paling vergelijken

Er zijn veel verschillende soorten paling. Sommige daarvan zijn algemeen bekend, terwijl andere wat minder bekend zijn. Hier volgen enkele van de meest populaire soorten paling.

 • Europese paling: Europese paling is een van de meest populaire soorten paling. De vis is donkerbruin of zwart van kleur en heeft vaak een zoet smaak. Het is een licht vette vis die vaak wordt gebruikt in de Europese keuken.
 • Amerikaanse paling: Amerikaanse paling is donkerder van kleur en heeft een sterkere visachtige smaak. Het is een vette vis die vaak wordt gebruikt in de Aziatische keuken.
 • Duitse paling: Duitse paling is donkergroen van kleur en heeft een milde smaak. Het is een licht vette vis die veel wordt gebruikt in de Duitse keuken.
 • Japanse paling: Japanse paling is lichtgeel van kleur en heeft een sterke, visachtige smaak. Het is een vette vis die vaak wordt gebruikt in de Japanse keuken.
 • Koreaanse paling: Koreaanse paling is donkergroen van kleur en heeft een zachte, zoete smaak. Het is een vette vis die vaak wordt gebruikt in de Koreaanse keuken.

5 manieren om Paling te bereiden

Er zijn tal van verschillende manieren om paling te bereiden. Sommige daarvan zijn algemeen bekend, terwijl andere wat minder bekend zijn. Hier volgen enkele van de meest populaire manieren om paling te bereiden.

 1. Gebakken paling: Gebakken paling is een populaire manier om paling te bereiden. U kunt de vis kruiden met peper en zout en een scheutje olijfolie toevoegen. Bak de paling in een koekenpan, giet er wat olie in en zet de pan op middelhoog vuur. Laat de vis aan beide kanten goudbruin worden.
 2. Gegrilde paling: Gegrilde paling is een andere populaire manier om paling te bereiden. U kunt de vis kruiden met peper en zout en een scheutje olijfolie toevoegen. Leg de paling op de grill en laat de vis aan beide kanten goudbruin worden.
 3. Gerookte paling: Gerookte paling is een andere populaire manier om paling te bereiden. U kunt de vis kruiden met peper en zout en een scheutje olijfolie toevoegen. Leg de paling in een kom en voeg wat rookhout toe. Laat de vis enkele uren roken totdat de smaak is versterkt.
 4. Gestoomde paling: Gestoomde paling is een andere populaire manier om paling te bereiden. U kunt de vis kruiden met peper en zout en een scheutje olijfolie toevoegen. Leg de paling in een stoommandje en voeg wat water toe. Stoom de paling enkele minuten totdat de vis gaar is.
 5. Gepocheerde paling: Gepocheerde paling is een andere populaire manier om paling te bereiden. U kunt de vis kruiden met peper en zout en een scheutje olijfolie toevoegen. Leg de paling in een pan met kokend water en laat de vis enkele minuten pocheren totdat de vis gaar is.

Populaire Palingrecepten

Er zijn tal van verschillende lekkere recepten die gebruik maken van paling. Hier volgen enkele van de meest populaire recepten.

 • Gebakken paling met gebakken aardappelen: Dit is een heerlijk recept dat perfect is voor het diner. U kunt de paling kruiden met peper en zout en een scheutje olijfolie toevoegen. Bak de paling in een koekenpan en zet de pan op middelhoog vuur. Bak vervolgens de aardappelen in dezelfde pan.
 • Gegrilde paling met gegrilde groenten: Dit is een heerlijk recept dat perfect is voor lunch of diner. U kunt de paling kruiden met peper en zout en een scheutje olijfolie toevoegen. Leg de paling op de grill en laat de vis aan beide kanten goudbruin worden. Grill vervolgens de groenten in dezelfde pan.
 • Gerookte paling met gebakken aardappelen: Dit is een heerlijk recept dat perfect is voor het diner. U kunt de paling kruiden met peper en zout en een scheutje olijfolie toevoegen. Leg de paling in een kom en voeg wat rookhout toe. Laat de vis enkele uren roken totdat de smaak is versterkt. Bak vervolgens de aardappelen in dezelfde pan.
 • Gestoomde paling met groentesalade: Dit is een heerlijk recept dat perfect is voor lunch of diner. U kunt de paling kruiden met peper en zout en een scheutje olijfolie toevoegen. Leg de paling in een stoommandje en voeg wat water toe. Stoom de paling enkele minuten totdat de vis gaar is. Serveer vervolgens de gestoomde paling met een groentesalade.
 • Gepocheerde paling met kruidensalade: Dit is een heerlijk recept dat perfect is voor lunch of diner. U kunt de paling kruiden met peper en zout en een scheutje olijfolie toevoegen. Leg de paling in een pan met kokend water en laat de vis enkele minuten pocheren totdat de vis gaar is. Serveer vervolgens de gepocheerde paling met een kruidensalade.

Conclusie

Paling is een van de meest populaire vissoorten ter wereld en een geliefd ingrediënt in veel keukens. In deze gids hebben we u een volledig overzicht gegeven van alles wat te maken heeft met het eten van paling. We hebben de verschillende soorten paling besproken, de verschillende manieren waarop de vis bereid kan worden, en nog veel meer. We hopen dat u na het lezen van deze gids meer weet over paling en dat u er meteen mee aan de slag gaat.