Albert Heijn
Hoge kortingen
PLUS
Prima assortiment
Jumbo
Goede service
Butlon
Goede bezorging

Leer kinderen vis eten met deze tips

De smaak van vis is een van de meest heerlijke dingen die je kind kan ervaren. Helaas kunnen veel kinderen bang zijn om vis te eten, omdat het vaak wordt geassocieerd met onaangename geur, smaak of textuur. Gelukkig is er een manier om kinderen te helpen hun angst voor vis te overwinnen, en het kan ongelooflijk leuk zijn! Hieronder vind je tips om kinderen te helpen vis leren eten.

Kies de juiste vissoort

Het kiezen van de juiste vis is een belangrijke stap bij het helpen van kinderen om vis te leren eten. Kies vis die mild van smaak is, zoals zalm, forel of tonijn. Probeer verschillende soorten vis uit om erachter te komen welke je kind het lekkerste vindt. Vermijd vis met een sterkere smaak, zoals sardines of ansjovis. De smaak van deze vissoorten kan te sterk zijn voor kinderen.

Kies de juiste bereidingswijze

Naast het kiezen van de juiste vis is het ook belangrijk om de juiste bereidingswijze te kiezen. De meeste kinderen houden van vis die gemarineerd is in een saus, zoals teriyaki of slasaus. Je kunt ook proberen vis te bakken in wat olie en kruiden, of in de oven te bakken. Vermijd vis die gefrituurd wordt, omdat kinderen dit vaak te vet en te zwaar vinden.

Kies de juiste garnituur

Garnituur is een andere belangrijke factor bij het helpen van kinderen om vis te leren eten. Kies een gerecht met een combinatie van verschillende smaken en texturen, zoals gebakken aardappelen, gestoomde groenten of gebakken rijst. Probeer ook verschillende soorten sauzen, zoals teriyaki of citroensaus. Deze kunnen de smaak van de vis verfijnen.

Maak het eten van vis leuk voor kinderen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen het leuk vinden om vis te eten. Maak het eten van vis een leuke activiteit door er een spelletje van te maken. Bijvoorbeeld, je kunt het kind vragen om de vis te tellen, of je kunt een spelletje doen waarbij ze hun bord moeten leegeten. Je kunt ook proberen vis in leuke vormen te snijden, zoals vissen of stippen.

Laat het kind helpen tijdens het koken
Het is een goed idee om het kind te laten helpen met het koken van de vis. Laat het kind de vis schoonmaken, de saus maken of de vis op het bord leggen. Dit kan de ervaring leuker maken en het kind kan er ook van leren. Het is ook belangrijk om het kind te belonen voor het eten van vis. Je kunt bijvoorbeeld een sticker kopen en deze op het bord plakken als het kind de vis heeft opgegeten. Je kunt ook een kleine prijs geven, zoals een stuk speelgoed of een snoepje.

Geef je kind tijd
Het is belangrijk om je kind de tijd te geven om vis te leren eten. Geef het kind de ruimte om te experimenteren met verschillende bereidingswijzen en smaken. Laat het kind ook de tijd nemen om de vis op te eten. Als het kind de vis eenmaal heeft geproefd, zal het meer zelfvertrouwen krijgen om de volgende keer vis te eten.

Het is belangrijk om kinderen te helpen bij het leren eten van vis. Kies de juiste vis (het liefste met een MSC keurmerk), bereidingswijze, garnituur en maak het eten leuk. Laat het kind ook helpen met het koken van de vis en beloon het kind voor zijn inzet. Geef het kind de tijd om de vis te leren eten en maak er een leuke ervaring van. Als je deze tips volgt, zal je kind snel vis leren eten!

Plaats een reactie